Драги потенцијални играчи,

да би могли да учествујете у игри Потрага у Музеју, неопходно је да се припремите тако што ћете преузети игру на неком мобилном уређају који има Android (4.0 или виши) или iOS (6.0 или виши) и који подржава GPS.
Да би били у мугоћности да играте игру, морате проћи следеће кораке:

  • Инсталација програма TaleBlazer

    1. Ако је ваш оперативни систем Android  преко GooglePlay продавнице преузмите TaleBlazer Mobile или то можете учинити директно путем линка
    2. Ако је ваш оперативни систем iOS преко iTunes  продавнице преузмите TaleBlazer или то можете учинити директно путем линка.
  • Преузимање игре

Ако је све протекло без проблема, ваш екран би требало да изгледа као на слици 1. а). Да би преузели игру морате унети одговарајући код игре.

  1. a)

 

  1. b)

Преко Game Code који сте добили преко падајућег менија из горњег десног угла (слика 1. б)), у новом прозору укуцати код игре (слика 2.а)). Код наше игре је:

gzbpddw

 

2.a)

2. b)                                                                                                              

Пошто преузмете игру, поново дођите до падајућег менија у горњем десном углу и отворите Saved Games (слика 1. б)).  Активирањем игре Потрага у Музеју добијате почетну страницу игре (слика 2. б)).

Сада још остаје да стигнете до Музеја и покренете игру.

  • У Музеју

Када будете испред, на самом улазу укључите игру тако што ћете је стартовати из одељка  Saved Games – Potraga u Muzeju – Start Game (или Start Over ако сте пробали пре тога).

Пошто стартујете игру на вашем мобилном уређају ви, као играч ћете бити означени плавим кругом, док ће остале тачке (агенти) које морате пронаћи бити обележене на различите начине. Пошто их пронађете оне ће постати сиве или ће нестати. Морате бити довољно близу неке тачке (агента) да би се она појавила на вашој мапи или ће се појавити саме ако сте тачно решили предходне загонетке.

За случај да сте предалеко или имате проблема са својим положајем, преко Resume ваш мобилни уређај ће покушати да прецизније одреди вашу локацију.  Ако то не помогне можете пробати да промените локацију или можете изаћи из игре преко Leave Game и стартовати је поново.

Желимо вам пуно среће у истраживању Музеја!